De combinatie van sneeuw en hondenpoten is vaak een goede combinatie. Je moet er echter wel op een paar dingen letten, zodat iedereen ook weer blij thuiskomt na een heerlijke wandeling in de sneeuw met de hond.

Wandelen in de sneeuw met de hond

Het is natuurlijk heerlijk om met de hond in de sneeuw te gaan wandelen, dat gaat vaak van nature ook al goed. Honden lopen in de sneeuw tenslotte een stuk stabieler met 4 poten dan mensen.

Een rondje in de buurt is vaak net zo leuk met de hond als er net sneeuw is gevallen. Vaak zijn er veel meer mensen te vinden in losloop gebieden, waardoor de sneeuw al redelijk platgelopen is.

Hondenschoentjes in de sneeuw

Er zijn ook mensen die speciale hondenschoentjes aanschaffen voor wandelen en spelen in de sneeuw, hiermee voorkom je dat er ijs ontstaat tussen de kussentjes van de honden pootjes.

De speciale pootbescherming in de sneeuw helpt dus ook tegen de irritatie van het strooizout op de weg, daar kunnen honden tenslotte niet zo goed tegen. Je kan deze irritatie herkennen door verkleuring tussen de kussentjes, dat wordt vaak wat roder.

Om deze irritatie dus te voorkomen raden wij hondenschoentjes aan voor in de sneeuw. Begin wel op tijd met de training van je hond, want niet alle honden vinden het leuk om iets aan hun poten te hebben.

Hondenpootjes in de sneeuw

Sneeuw en hondenpoten insmeren tegen pekel

Mocht je de hond nou geen schoenen aan willen doen, kan je er ook voor kiezen om de pootjes een beetje in te smeren. Deze laag beschermd de kussentjes ook al tegen de irritatie van de pekel op straat.

Er zijn verschillende middeltjes te koop, bijvoorbeeld een speciale honden wax of balsem.

Hondenpootjes schoonmaken na de wandeling in de sneeuw

Bij thuiskomst is het ook prettig voor de hond om de pootjes goed schoon te maken met lauw water. Hiermee was de de pekel ook weg, zodat de hond geen zoutvergiftiging oploopt. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben!

De hondenpootjes kan je ook het beste even afdrogen met een schone handdoek, zodat je ook zeker weet dat er geen ijs meer tussen de kussentjes van de pootjes zit. Dit stapelt zich tijdens het wandelen daar vaak op. Als de hond nat is, dan is het ook verstandig om hem goed af te drogen na de wandeling.