De stoffen hondenmand is ultiem genieten voor je hond(en). Ze kunnen er lekker zacht in liggen, waardoor ze ook minder snel ligplekken zullen ontwikkelen bij hun ellebogen. Waar kan je nou het beste een mand kopen en hoe kan je hem het beste schoonmaken? In dit artikel proberen we er zoveel mogelijk over te vertellen.

Stoffen hondenmand kopen

Voordat je naar de winkel gaat is het goed om te bekijken hoe groot je hond is. Als de hond nog een puppy is kan je de mand op de groei kopen, ze groeien immers zo snel. Een stoffen hondenmand is ook niet heel goedkoop dus je wilt wel dat hij lang mee kan gaan.

De hondenmand hoeft niet veel groter te zijn dan de lengte van zijn of haar rug. Vaak liggen de honden lekker opgekruld in de mand, waardoor ze ook minder plaats in beslag nemen.

Koop de mand bij een goede dierenwinkel

Om er zeker van te zijn dat de stoffen mand veilig is voor je hond, raden we aan om de mand bij de betere dierenspeciaalzaak te kopen. Daar kunnen ze ook goed advies geven over de juiste maat en soorten stof.

Je kan ook vanuit huis een stoffen hondenmand bestellen bij de grotere webwinkels. Let hierbij altijd op de kwaliteit en reputatie van de verkopende partij.

Een stoffen hondenmand schoonmaken

Om een hondenmand van stof goed schoon te maken, moet je bij de aankoop erop letten dat je hem uit elkaar kunt halen. Vaak bestaat de mand uit een los kussen en een stevige stoffen rand, waar het kussen in valt.

Het kussen moet dus een rits hebben, daarmee kan je de inhoud eruit halen en de hoes los wassen. Het wassen doen we vaak op een graad of 30, niet te warm dus. Om hem lekker fris te laten ruiken kan je ook af en toe de inhoud mee wassen. Dit moet je niet te vaak doen, de vulling is niet het beste gedeelte van de mand.

Stoffen rand schoonmaken

Naast het kussen is het ook belangrijk om de stoffen rand van de mand goed schoon te maken. Soms kunnen de kleine manden nog wel in de wasmachine, maar vooral voor de grote manden wordt dat lastig.

Voor de grote manden is het handig om een stoomapparaat te gebruiken, hiermee kan je ook de bacteriën doden door de hoge temperatuur.

De stoffen mand laten luchten

Het is ook verstandig om het kussen en de stevige stoffen rand los van elkaar te luchten. Wij doen dit vaak wekelijks, zodat de mand ook weer wat frisser ruikt. Het is immers niet verstandig om hem iedere week te wassen, daar kan kan de stof erg dun worden.

Als je het kussen uit de mand hebt gehaald, kan je ook meteen de rand en bodem goed schoonkloppen. Vaak komt hier nog veel zand uit en eventuele stukjes hout van het spelen in het bos.

Een zeer comfortabele hondenmand

Het staat in ieder geval vast dat de meeste honden een stoffen mand heerlijk vinden. De stoffen hondenmand is lekker zacht en hij kan ook comfortabel warm liggen. Want zeg nou zelf, wij liggen toch ook liever lekker zacht?