Er zijn verschillende soorten hondenmanden verkrijgbaar. Maar welke hondenmand is nu het meest geschikt voor mijn hond? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende hondenmanden; wat zijn de voor- en nadelen en voor welke type hond is deze mand het meest geschikt?

Je hebt verschillende soorten hondenmanden. Ons advies hierin is om een hond een mand te geven wanneer hij ongeveer 8 of 9 maanden is. Puppy’s hebben nog regelmatig een zindelijkheidsongelukje of bijtgedrag. Het zou toch zonde zijn als de gloednieuwe mand hierdoor wordt beschadigd! De meest voorkomende soorten hondenmanden zijn: hondenmand (stof), hondenslaapzak, hondenkussen en een hondenmand.

Hondenmand (stof)

Deze stoffen hondenmand bestaat uit twee delen. Een gedeelte bestaat uit de opstaande randen. Het andere gedeelte is een kussen wat je in de mand doet. Voordelen zijn: zorgt voor bescherming van de hond door de opstaande randen tegen kou en het houdt warmte vast. Ook is het optisch een mooie mand in je interieur, het kussen is eruit te halen en wasbaar. Nog een voordeel van deze mand is dat honden knus in een holletje kunnen liggen. Nadelen zijn: mocht je hond in de stof willen bijten dan is deze mand niet zo geschikt. Daarentegen zou je je kunnen verdiepen in een stuggere stof waardoor deze mand nauwelijks nadelen heeft.

Bekijk hier: de top 10 hondenmanden stof

Hondenslaapzak

Sommige honden vinden het prettig om onder een dekentje te liggen en/of ergens onder te liggen. Als jouw hond hiervan houdt dan is een hondenslaapzak misschien wel een goede optie. Kleine honden en kortharige honden vinden dit over het algemeen prettig. Voordelen zijn: in de zomer kan je hond op het deken liggen waardoor je geen extra mand hoeft te kopen maar de hond wel op een koelere plek ligt, de slaapzak is makkelijk mee te nemen. Nadelen zijn: voor grote honden is deze optie minder geschikt. De hondenslaapzakken hebben kleine afmetingen waardoor grote honden er minder prettig in liggen.

Bekijk hier: de top 10 hondenslaapzak

Hondenkussen

Het hondenkussen is vergelijkbaar met de hondenmand alleen zijn hier geen opstaande randen. Een kussen kun je gebruiken om op de grond neer te leggen maar het is ook zeer geschikt om te gebruiken in een bench. Voordelen zijn: de honden kunnen hier beter hun warmte kwijt en de kussens zijn vaak dikker dan een mand. Nadelen zijn: de honden kunnen niet knus in een holletje gaan liggen en zijn dus minder opgeborgen.

Bekijk hier: de top 10 hondenkussen

Hondenbank

De hondenbank is een bank waar de hond op kan liggen. Door de hoogte zit de hond meer in het gezichtsveld van mensen. Voordelen zijn: opstaande randen waar de hond de kop goed op kan leggen, in de zomer kan de bank naar buiten en door de pootjes van de hondenbank blijven er minder haren achter dan op een mand, geschikt voor alle type honden. Nadelen zijn: het neemt meer ruimte in dan een mand of kussen, je verplaatst het niet iedere avond naar de hal mocht de hond daar slapen.

Bekijk hier: de top 10 hondenbanken

Hiernaast zijn er ook nog orthopedische hondenbedden en vetbedden. Deze zijn minder populair dan de bovenste verschillende soorten hondenmanden. Een orthopedisch hondenbed is met name van belang als je hond wat ouder is en wat meer ondersteuning nodig heeft. Een vetbed is een zacht kussen wat gemakkelijk uit te wassen is. Een ideale keuze voor in de bench als je pup nog wel eens een keer een ongelukje heeft.

Er zijn een hoop verschillende soorten hondenmanden. Kijk goed naar het ras wat je hebt, wat het karakter van je eigen hond is en wat je zelf prettig vindt in je interieur. Onze hond en wij zijn erg blij met de hondenmand van stof!