Hoe kies je een hondennaam?

En dan is het zover! Er is een nestje beschikbaar en jullie mogen een puppy komen uitzoeken. Bij het ‘puppy knuffelen’ zien jullie al een lieve puppy die jullie mee naar huis mogen nemen. Maar dan… welke naam gaan jullie de puppy geven? Hoe kies je een hondennaam? Het is raadzaam om deze naam al te weten bij het ‘puppy knuffelen’. De hondeneigenaren waar de puppy de eerste 8 weken doorbrengt kan dan al een paar keer de toekomstige hondennaam van de puppy gebruiken. Zo leert de puppy al een beetje de eigen naam te herkennen.

Wat zijn afwegingen die je kunt maken voor het kiezen van een hondennaam?

Hondennaam kiezen: Reu of teefje?

Er zijn bepaalde hondennamen die specifiek voor een reutje zijn en voor een teefje. Zo is ‘Max’ een echte reutjesnaam en ‘Fleur’ een echte teefjesnaam. Vaak zie je dat mensen kiezen voor een ‘reutjesnaam’ of ’teefjesnaam’. Maar dit hoeft natuurlijk niet.

Beginletter?

Willen jullie dat jullie hond dezelfde beginletter heeft als b.v. jullie kinderen. Dan kan je dus een hondennaam zoeken met dezelfde beginletter. Of kies je voor de populaire beginletter de ‘b’?

Lettergrepen?

Je hebt een keuze uit hoeveel lettergrepen de hondennaam bestaat. Je moet hierbij wel rekening houden; hoe langer het woord hoe langer het ook duurt voordat je de naam met het commando hebt gezegd. Je kan zeggen: ‘Natasja kom’ of ‘Bo kom’. De tweede optie komt veel krachtiger en duidelijker over. Het advies is om daarom een hondennaam te kiezen met een of twee lettergrepen. Dan is de hond ook meteen alert.

Populaire hondennaam kiezen?

Wil je een hondennaam die veel voorkomt of juist niet? De tien populairste hondennamen zijn: Luna, Max, Diesel, Bo (of Beau), Sam, Senna, Daisy, Kyra, Lady en Spike. Als jullie voor een populaire hondennaam kiezen kan het dus zijn dat er meerdere honden in de wijk wonen met dezelfde naam. Bij een minder populaire naam zal dit minder tot niet zijn.

Maar welke hondennaam moet je nu kiezen? Dat is aan jullie! Neem bovenstaande afwegingen mee in jullie keuze. Een lijst met veel hondennamen vind je hier. Succes met de uiteindelijke keuze!

Onze hond heet Joep!