Een zinvol hulpmiddel: een bench

Dan mag je de puppy gaan ophalen en dan begint het grote avontuur! Je hebt keuze uit meerdere opties m.b.t. de huisvesting van de hond. Ons advies is om te starten met een bench, dit is een veelgebruikt hulpmiddel. Hierna zou je over kunnen gaan naar een mand. Hier heb je ook diverse keuzes in. In dit artikel vier redenen waarom je een bench een zinvol hulpmiddel is.

Het creƫren van een eigen plekje met een hulpmiddel

In de bench kun je de hond een eigen plekje geven. De hond kan zich hierin dan terugtrekken. Het helpt om hier een lekker kleed in te leggen en wat speeltjes die vertrouwd zijn voor de hond.

Het aanleren van zindelijkheid met de bench

Een hond wil van nature zijn ‘eigen plek’ niet vervuilen. Als de hond in een bench ligt dan is dit zijn/haar plekje. Deze wil de hond niet vervuilen en zal zijn behoefte ophouden totdat hij/zij uit de bench is. Houd er wel rekening mee dat een pup een kleine blaas heeft en dus regelmatig naar buiten moet. Hierin is zichtbaar hoe vaak een hond naar buiten moet.

Gebruik van een bench: voorkomen dat je huis wordt gesloopt

Soms moet je even weg van de hond; je moet een wasmachine aanzetten en/of je gaat zelfs de deur uit. Dan is het fijn om de hond in de bench te leggen. In het eerste jaar zijn de pups vanalles aan het ontdekken. Dit doen ze voornamelijk met hun tanden. Ze kunnen dan ook aan de bank knagen en/of plinten van de muur af halen. Je wilt graag je huis heel laten dus dan is het prettig om even je pup in de bench te kunnen leggen.

Hulpmiddel als de hond overprikkeld is

Een pup is jong en moet nog veel leren. Soms krijgt het dier zoveel indrukken dat hij moe is. Een hond zal na een jaar zelf de rust pakken. Een pup kan dit alleen zelf nog niet aangeven en gaat niet luisteren en vervelend gedrag vertonen. Het is dan fijn om de pup dan in de bench te kunnen leggen en de pup ‘geforceerd’ rust te laten nemen.

Deze vier argumenten geven aan waarom een bench een zinvol hulpmiddel is. Als laatst nog een aantal tips waarbij je rekening moet houden bij een bench.

Een aantal tips als je de bench als hulpmiddel gebruikt:

  1. Laat de pup wennen aan de bench. Soms hebben de pups in hun nest bij de moeder al in een bench gelegen. Dan zijn ze al snel gewend. Als de pups in de schuur hebben gelegen kennen ze de bench nog niet. Dit moet je dan opbouwen. Een zwarte handdoek over de bench leggen kan ook helpen om de pup te beschermen tegen prikkels van bovenaf.
  2. Zorg dat de bench groot genoeg is. Als pup lijkt de hond wellicht nog erg klein. Maar puppy’s groeien erg snel en voordat je het weet is de bench te klein. Dan kun je nog een bench kopen.
  3. Zorg dat de bench niet op tocht staat en/of in de loop. Het is prettig voor de hond als hij/zij wel de gehele ruimte kan overzien.