In de buurt van Nijmegen zijn verschillende losloopgebieden te vinden, zo kan je naar de Hatertse en Overasseltse vennen, de Groene Heuvels, maar ook naar dit losloopgebied in Malden. Heumensoord is een groot uitgestrekt gebied, wat tussen de driehoek Nijmegen, Malden en Groesbeek valt. Het bos bestaat grotendeels uit Naaldbomen, aangevuld met berken en eiken.

Niet overal mag de hond loslopen

Helaas is het niet toegestaan dat de hond overal mag loslopen in Heumensoord. Als je vanaf Malden gaat wandelen, kom je duidelijk de paaltjes tegen waarop wordt aangegeven dat de hond weer aan de lijn moet. Het losloopgebied in Malden is echter vrij uitgestrekt, je kan dus makkelijk meerdere kilometers wandelen, zonder dat de hond aan de lijn moet.

Als je toch het hele gebied wilt verkennen, bijvoorbeeld richting het zweefvliegveld, dan moet je de hond dus wel een stuk aanlijnen.

Parkeren voor het losloopgebied in Malden

Het makkelijkste is om de auto te parkeren bij de begraafplaats in Malden. Vanaf hier steek je zo de straat over en kan je direct het bos in. Vanaf daar mag de hond ook lekker loslopen.

Het adres van deze gratis parkeerplaats is:
Groesbeekseweg 50
6581 KS Malden

Meer informatie over wandelen in Malden en Heumensoord:

Naaldbos in het losloopgebied van Malden