Het grote losloopgebied Overasseltse en Hatertse vennen is gelegen tussen Nijmegen, Wijchen en Overasselt. Het is een groot vennengebied met veel ruimte voor water, heide, en bos. Dit gebied is dan ook erg populair in de omgeving en vooral in het weekend kan het hier nog wel eens druk zijn.

Dit losloopgebied staat ook bekend onder de naam St Walrick. Het grote scouting kampeerterrein is er dan ook naar genoemd.

Daarnaast is er ook nog een prachtige ruïne en de Koortsboom te vinden. Hier hangen mensen een lapje in de boom als een dierbare last heeft van hoge koorts. De mythe is dat deze boom helpt bij het verlagen ervan en dat hij of zij weer snel beter wordt.

Parkeren bij het losloopgebied Overasseltse en Hatertse vennen

Er zijn een aantal gratis parkeerplaatsen te vinden in dit gebied. Gelukkig hoef je hier nergens parkeergeld te betalen.

  • Kaas- en Zuivelboerderij ‘De Diervoort’, heeft een ruime parkeerplaats waarbij je direct in het losloopgebied van de Overasseltse en Hatertse vennen uitkomt;
  • Restaurant St. Walrick, een wat kleinere parkeerplaats, maar hier kom je ook direct uit in het losloopgebied;
  • Langs de ‘Hessenbergseweg’ wordt ook veel geparkeerd, maar dit is niet aan te raden.

Pannenkoeken eten bij de Overasseltse en Hatertse vennen

Wat is er lekkerder dan na een wandeling nog even een pannenkoek eten, of een warme chocolademelk drinken? In dit losloopgebied is ook een goed pannenkoekenhuis te vinden. In de zomer hebben ze een groot terras met veel tafels. In de winter kan je hier ook vaak terecht voor een lekkere mok chocolademelk of wat te eten!

Wandel losloopgebied sint walrick wijchen overrasseltse vennen