De Groene Heuvels is een grote recreatieplas in Ewijk/Beuningen. De plas heeft erg schoon water en in de zomer wordt hier dan ook veel gezwommen. Als het wat slechter weer wordt, dan mogen de honden het terrein op en lekker zwemmen. Dan is dit een perfect losloopgebied in Ewijk!

Het terrein is verboden voor honden van 1 mei tot 1 oktober. Dan zijn er teveel recreanten die graag willen zwemmen of duiken.

Losloopgebied de Groene Heuvels op de kaart

Parkeren bij de Groene Heuvels

Bij dit losloopgebied in Ewijk zijn er twee mogelijkheden om te parkeren:

  1. Betaald parkeren: Als je de auto bij de ingang van Leisurelands parkeert, moet je door de gele slagbomen rijden. Daar moet je altijd parkeergeld betalen. De tarieven wisselen per seizoen, maar het kost je altijd een paar euro.
  2. Gratis parkeren: Het is ook mogelijk om de auto gratis te parkeren, vlakbij het vakantiepark. Let erop dat je de auto hier niet te lang laat staan. De parkeerplaats is bedoeld voor het (vervallen) vakantiepark.

Zwemmen op dit losloopgebied

De honden kunnen hier heerlijk zwemmen, aangezien het water maximaal 24 meter diep is. Pas dus op dat je hond niet te ver het water in gaat als hij of zij niet goed kan zwemmen. Het water wordt snel erg diep.

Ondanks de naam, geen heuvels

Bij de naam de Groene Heuvels denk je meteen dat het een pittige wandeling kan zijn met de hond. Echter, als je een rondje maakt is het bijna helemaal vlak. De (groene) heuvels liggen eromheen, waardoor je minder last hebt van de snelweg die langs het gebied loopt. De honden kunnen overigens niet zo snel op de snelweg komen.

Enkele huisregels voor hondenbezitters:

  • Zorg dat de hond altijd onder appĂ©l blijft, anders moet de hond aan de lijn;
  • Ruim hondenpoep altijd netjes op;
  • Zorg dat andere mensen ook rustig kunnen wandelen op dit terrein;
  • Let op de tijdvakken (van 1 oktober tot 1 mei) waarin het toegestaan is om hier met de hond te wandelen;

Meer informatie over losloopgebied de Groene Heuvels

Zwemmen bij honden losloopgebie de groene heuvels