Op de Veluwe zijn een aantal goede losloopgebieden te vinden voor honden en het losloopgebied Austerlitz is er zeker een van! Vlakbij de piramide van Austerlitz kan je goed wandelen met de hond. In Boswachterij Austerlitz is ook een erg groot gebied aangewezen als hondenlosloopgebied.

Boswachterij Austerlitz

Dit hondenlosloopgebied is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied van de Boswachterij Austerlitz is meer dan 800 ha groot! Het gebied bestaat uit verschillende soorten bomen en heide.

Veel nieuwe bomen in losloopgebied austerlitz
In losloopgebied austerlitz zijn veel nieuwe bomen te vinden

Recentelijk zijn er ook veel bomen opnieuw aangeplant, waardoor je veel oude en jonge bomen tegenkomt. De paden zijn goed begaanbaar met een kinderwagen, tenzij het hard heeft geregend. Dan kan het op sommige plaatsen nog wel eens modderig zijn.

Parkeren bij losloopgebied Austerlitz voor honden

Er is een redelijk grote parkeerplaats aanwezig, vlak naast de N224. Vaak is hier voldoende parkeerruimte om direct het hondenlosloopgebied in te gaan bij Austerlitz.

Het exacte adres voor dit gebied en parkeerplaats is:

Oude Woudenbergse Zandweg
Woudenberg

Op de parkeerplaats in losloopgebied austerlitz kan je meer informatie vinden over het gebied
Op de parkeerplaats bij Boswachterij Austerlitz kan je ook meer informatie vinden over het gebied

Vanwege de huidige coronacrisis komen er vaak meer mensen naar de bossen. Dat merk je al snel aan deze parkeerplaats waardoor er soms wat weinig parkeerruimte is.

Honden los in Austerlitz

Het losloopgebied voor honden is echt groot genoeg om een goede ronde te lopen. Vaak kom je weinig mensen tegen en is er de mogelijkheid om goed van de rechte paden af te wijken. Er zijn genoeg kleine paden te vinden waar de honden lekker doorheen kunnen rennen.

Een groot lang pad in losloopgebied austerlitz
De honden kunnen heerlijk rennen in losloopgebied Austerlitz!

Ook kan het zijn dat je tijdens de wandeling in losloopgebied Austerlitz nog mooie stukken heide tegenkomt. De afwisseling tussen bos en heide is hier perfect!

Honden alleen los onder appel

De enige voorwaarde voor dit gebied is dat de honden onder appel moeten lopen. Dat betekent dat ze direct komen als je de hond(en) roept en ze niet agressief zijn naar andere honden.

De heide op Losloopgebied austerlitz
Een mooi stuk heide in losloopgebied Austerlitz

Populaire gebieden in de buurt

In de nabije omgeving zijn er geen grote hondenlosloopgebieden te vinden voor honden. Er zijn wel populaire stukken bos waar je ook (aangelijnd) kunt wandelen met de hond.

De pyramide van Austerlitz

Een prachtige plek om zeker ook te stoppen is de pyramide van Austerlitz. Helaas is het niet toegestaan om daar met de hond(en) los te wandelen.

Het strand van Henschotermeer

Als je in de buurt bent en even geen honden bij je hebt is “Het strand van Henschotermeer” ook echt een prachtige plek om te wandelen. Helaas is het daar niet toegestaan om je hond mee te nemen, ondanks dat ze daar heerlijk zouden kunnen zwemmen.