Op de Veluwe zijn niet heel veel losloopgebieden voor honden te vinden. Wij hebben toch een mooi gebied gevonden, namelijk losloopgebied Harskamp op de Veluwe. Dit gebied is echt een aanrader voor mensen met jonge honden die nog niet altijd even goed luisteren.

Zeer veilig losloopgebied voor de honden

Dit gebied in Gelderland is voorzien van een goed hekwerk, waardoor de honden ook nog veilig kunnen rennen en spelen. Door de omheining hoef je dus niet bang te zijn dat je hond tijdens een wandeling op de Veluwe de drukke provinciale weg op schiet!

Door de omheining is het ook nog eens extra duidelijk tot waar het gebied loopt. Soms is dat niet altijd even duidelijk is een wandelgebied voor honden.

In het losloopgebied Harskamp kan de hond ook lekker rennen op een mooi speelveld

Parkeren voor losloopgebied Harskamp op de Veluwe

Je kan de auto gratis parkeren op een goede parkeerplaats langs de provinciale weg N310 (Harderwijkerweg) met de kruising Hoog Buurloseweg in Harskamp.

De parkeerplaats ligt goed in het zicht vanaf de provinciale weg, hierdoor voelt het ook veilig aan en kan je de parkeerplaats bijna niet missen als je langs rijdt.

Vanaf de parkeerplaats kan je zo het losloopgebied in lopen, je hoeft alleen maar door de poort heen te gaan en je staat direct in het omheinde gebied van de Veluwe.

Boswachterij Kootwijk

In dit grote bosgebied in de buurt van de Harskamp is genoeg rust en ruimte te vinden. Dit bos bestaat grotendeels uit een dennenbos op oude stuifduinen.

Door de uitgestrekte bossen en zandvlaktes kan je echt uren wandelen in dit gebied. Het omrasterde losloopgebied is echter wel een stuk kleiner, daar kan je slechts een uurtje wandelen.

Ook is hier het bekende Radio Kootwijk gelegen, dat is wel buiten het losloopgbied. Je kan vanaf deze parkeerplaats daar naartoe lopen, maar dat is wel een flinke ronde!

Boswachterij Kootwijk, een groot bord op de parkeerplaats

Losloopgebieden in de buurt

Mocht je zin hebben om nog een rondje te lopen in de buurt van de Harskamp, dan kan je ook doorrijden naar het losloopgebied in Otterlo. Daar is nog een leuke ronde te doen waar je de hond ook los mag laten lopen.