Op de Veluwe kan je heerlijk wandelen, maar dit losloopgebied in Otterlo is perfect. Het is een ronde van net geen 5 kilometer. Deze wandeling is in een goed tempo te doen binnen een uur.

Onderweg loop je over zandpaden, maar ook fietspaden. Hier mogen de honden wel loslopen, dus let goed op of er fietsers aankomen zodat je hond op tijd naast je zit. Ook kan het zijn dat je in dit losloopgebied nog ruiters tegenkomt, die lopen vaak een grote ronde door het Roekelse bos en de Veluwe.

De samenstelling van dit bos is vrij afwisselend, je komt onderweg veel naaldbomen tegen. Als je een klein ommetje maakt, kan je ook nog een grote zand/heide vlakte zien. Dit komt je helaas niet tegen als je met de hond los blijft lopen, daarvoor moet je de hond een stukje aan de lijn doen.

Parkeren bij het losloopgebied in Otterlo

Er zijn een aantal mogelijkheden om te parkeren bij dit grote losloopgebied. Wij zijn echter fan van een parkeerplaats. Ook zijn er mogelijkheden om langs een zandweg te parkeren (Beekdalseweg / Boekelse Bosweg), maar daar kan het erg modderig zijn na een flinke regenbui.

Je kan het beste de auto parkeren bij een van de volgende 2 parkeerplaatsen bij het Roekselse bos:

  • Parkeerplaats bij de Waterzuivering aan de Mosselseweg in Otterlo (net voorbij de minicamping De Kwekerij)
  • Nabij eethuis Zuiderzand in Otterlo

Meer informatie over dit losloopgebied op de Veluwe

Er is op internet weinig te vinden over dit gebied, dat zorgt er ook voor dat het er relatief rustig is. Wij hebben nog wel een handige kaart kunnen vinden, die geeft je een indicatie van het rondje.

De route is duidelijk aangegeven in dit losloopgebied in Otterlo, je hoeft alleen maar de blauwe paaltjes te volgen met de hondenpoot. Ook staat er een wit pijltje bij, die geeft aan welke kant je op mag lopen.

Handige route paaltjes in het Roekelse bos op de Veluwe
Onze Golden Retriever loopt vrolijk door het Roekelse bos in Otterlo