Het losloopgebied Mookerheide ligt in de buurt van Groesbeek en Mook. Dit is een prachtig gebied en door het glooiende landschap heb je ook een aantal mooie uitzichtpunten. Neem hier ook rustig de tijd voor om de omgeving goed in je op te nemen tijdens de wandeling.

Helaas is het niet toegestaan om de hond overal los te laten lopen. Je mag ze wel loslaten op de aangegeven honden losloop route. Deze route is ongeveer 2,5 kilometer lang. De route is zeer divers en dat maakt het losloopgebied Mookerheide dan ook erg geschikt voor een leuke wandeling!

Vlakbij de bosingang gratis parkeren

Je kan het beste parkeren op de Bovensteweg / Burgemeester Sengersweg. Deze wegen liggen vlakbij station Mook-Molenhoek. Als je de doodlopende straat in rijdt, dan zijn daar slechts 4 parkeerplaatsen beschikbaar. Het is ook mogelijk om de auto in de berm te parkeren.

Mocht het nou heel druk zijn, kan je het beste de auto direct bij het station Mook-Molenhoek parkeren. Vanaf daar is het maar een klein stukje lopen naar het honden losloopgebied Mookerheide.

Hondenloslooproute volgen in Mookerheide

Zodra je uit de auto bent zie je gelijk al het bordje bij de bosingang. Daarachter staat ook de hondenloslooproute aangegeven. De hele route is makkelijk te volgen door de Mookerheide, ze zijn herkenbaar aan het hondje op een blauw bordje. Deze paaltjes staan bij iedere kruising, zodat je niet verdwaald.

Enkele tips voor het losloopgebied Mookerheide

Tot slot hebben we nog een aantal tips over dit gebied:

  • Je komt aan het begin (en eind) een kruising tegen waar de mountainbikers ook fietsen
  • Parkeer de auto veilig bij de bosingang, of achter het station Mook Molenhoek
  • Het is niet toegestaan om de hond los te laten lopen in de rest van de Mookerheide. De hond mag alleen los op de aangegeven route
  • Mocht je meer weten over dit gebied, kan je ook op de website van Natuurmonumenten kijken